„ZEN massage&therapy“  je centar u kojem nudimo široku paletu profesionalnih masaža uz stručno osoblje i individualan pristup svakom klijentu. Smješteni smo u sklopu „Hotela Castellum“  u ugodnom i mirnom ambijentu.

Primjenjujući vještine raznih masažnih tehnika te primjenu eteričnih ulja, pomoći ćemo Vam u otklanjanju tegoba uzrokovanih stresom i nepovoljnim načinom života.

Od terapijsko-edukacijskog dijela u našem centru nudimo cijeli niz stručnjaka za podršku obiteljima kroz trudnoću, porod i prvu godinu života djeteta.

Kontaktirajte nas: +385 99 412 4645

Radno vrijeme

Ponedjeljak: 12-20 h

Utorak: 08-16 h

Srijeda: 12-20h

Četvrtak 08-16h

Petak: 12-20h

Subota: 08-16h

KLASIČNA TERAPIJSKA MASAŽA

Najčešća i najpoznatija metoda masaže. KTM je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima, mišićnom fascijom).

Izvodi se rukama u svrhu cirkulacije krvi i limfe te izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav.

KTM je temeljena na znanjima iz anatomije i fiziologije, preporučujemo ju za prevenciju i rehabilitaciju mišićno-koštanog sustava te poboljšanje cjelokupnog psihofizičkog stanja organizma.

Ova masaža se može kombinirati s mješavinom baznih i eteričnih ulja za tretiranje bolova. Eterična ulja hlade, djeluju analgetski, protuupalno, umanjuju oteklinu jer potiču vensku cirkulaciju te pružaju trenutno olakšanje i osvježenje kod stanja boli. Limunski eukaliptus i paprena metvica osvježit će cijeli organizam i povratiti energiju.

 

CASTELLUM MASAŽA

Kombinacija masažnih tehnika s elementima limfne drenaže, klasične terapijske i

tajlandske masaže te opuštajućih stimulirajućih pokreta.

U ovoj masaži koristi se mješavina eteričnih i baznih ulja namijenjena podizanju i obnavljanju tjelesne energije. Kombinacija eteričnih ulja crne smreke i bijelog bora izrazito povoljno djeluje na rad nadbubrežne žlijezde koja je ključna za stvaranje kortizola. Kortizol je hormon koji se pojačano luči u stanjima stresa. Kroničan stres kojem su podložni većinom aktivni i poslovni ljudi vodi do iscrpljivanja nadbubrežne žlijezde i polaganog iscrpljivanja cijelog organizma. Ova drvenasta i osvježavajuća mješavina potaknut će obnovu cijelog tijela i otpuštanje nakupljenog stresa te će istodobno  povratiti snagu i energiju za opušteniji svakodnevni život.

Uz mješavinu za tijelo u Castellum masaži koristimo i posebnu mješavinu eteričnih i baznih ulja za lice. Skupocjeno, mirišljavo i izrazito hranjivo hladno prešano ulje koštica šljiva te pamuka nahranit će i povratiti sjaj svakom tipu kože, pa čak i onom najzahtjevnijem. Anti age učinak je još dodatni faktor koji ovu mješavinu čini izrazito privlačnom. Eterična ulja odabrana za njegu lica su izrazito umirujuća, mirišljava i prilagođena svim tipovima kože. Kažu da ljepota izvire iznutra, a upravo će ova mješavina potaknuti sve ono najbolje što se nalazi u svakom od nas.

ANTICELULITNA MASAŽA

Masaža koja pomaže u borbi protiv celulita.

Tretira se područje bokova, trbuha, bedara i stražnjice.

U anticelulitnoj masaži koristimo snažne, duboke i brze pokrete koji pospješuju cirkulaciju, otklanjaju višak tekućine i potiču protok limfe.

„Anticelulit“ mješavina baznih i eteričnih ulja će potaknuti razgradnju masnih stanica te ubrzati metabolizam na staničnoj razini kako bi se ubrzao proces tretiranja celulita masažnim tehnikama. Eterična ulja korištena u ovoj mješavini potiču limfnu i krvožilnu cirkulaciju što ubrzava izmjenu otpadnih tvari te izdvajanje štetnih tvari iz organizma.  Povoljno djeluju na tonus kože kako bi ona bila zategnuta i sjajna.

REFLEKSOLOGIJA STOPALA

Drevna kineska terapija koja se temelji na stimuliranju refleksnih točaka na stopalima.

Masažom uklanjamo blokade čime se omogućava ponovni protok životne energije,

a organizam se vraća u ravnotežu.

„Harmonija“ – mješavina eteričnih ulja koja su pomno odabrana kako bi povratili organizam u izvorno stanje ravnoteže i potpunog mira sa samim sobom. Eterična ulja korištena u mješavini djeluju na fizičkom i na mentalno emocionalnom nivou. Smiruju pretjerane umne aktivnosti i vraćaju ih u naše izvorno stanje mira i sreće te nam omogućuju potpuni povratak u savršenstvo sadašnjeg trenutka. Uzemljenje, mir i potpuna harmonija su riječi koje najbolje opisuju ovu mješavinu. 

ANTISTRES MASAŽA

Masaža lica i vlasišta koja objedinjuje znanje o akupresurnim točkama dio je Tui-Na terapije.

Blagotvorno djeluje na dubinsko opuštanje, pridonosi mentalnom miru, većoj jasnoći mišljenja  i boljem pamćenju.

Ovu masažu nadopunjavamo skupocjenim, mirišljavim i izrazito hranjivim hladno prešanim uljem koštica šljive te pamuka koje će nahraniti  i povratiti sjaj svakom tipu kože, pa čak i onom najzahtjevnijem. Anti age učinak je dodatni faktor koji ovu mješavinu čini izrazito privlačnom. Eterična ulja odabrana za njegu lica su izrazito umirujuća, mirišljava i prilagođena svim tipovima kože. Kažu da ljepota izvire iznutra, a upravo će ova mješavina potaknuti sve ono najbolje što se nalazi u svakom od nas.

MASAŽA ZA TRUDNICE

Masaža s blažim intenzitetom osigurava sigurno i uspješno umirivanje cijelog organizma, što izuzetno povoljno djeluje i na samu bebu.

Dizajnirana je da se bori protiv ukočenosti, bolova u leđima, oticanja stopala i zglobova te u oslobađanju stresa.

U ovoj masaži koristi se hladno tiješteno bademovo ulje.

EDUKACIJSKI TIM ZA PODRŠKU OBITELJIMA KROZ TRUDNOĆU, POROD I PRVU GODINU ŽIVOTA DJETETA

Petra Rok
Diplomirani fizioterapeut
specijalizirana na području ginekologije i porodništva. Provodi edukaciju i procjenu mišično koštanog sustava i posture u trudnoći i nakon poroda. Instruktorica grupe za vođenje tjelesnih aktivnosti u trudnoći i pripreme za porod te grupe za vježbanje „Mame i bebe“.
Ivana Domislović
Nutricionist
sa specijalizacijom prehrane trudnica i dojenčadi. Pravilna prehrana i zdravi životni stil kao osnova zdravlja trudnice i bebe.
Maja Sabolić
Prvostupnica fizioterapije
sa duogodišnjim iskustvom u radu s dojenčadi. Postporođajna doula koja je podrška majci tijekom šest mjeseci od poroda. Savjetovanje i edukacija roditelja o senzomotornom razvoju djeteta, procjena motornog razvoja djeteta od 0-12 mj., osnove pravilnog rukovanja s bebom u svakodnevnim aktivnostima.
Gracia Petek
Holistički aromaterapeut
specijalizirala se za izradu individualne prirodne kozmetike i prirodnih sredstava za čišćenje. Cilj i misija uvesti prirodne proizvode u svakodnevnu upotrebu.
Sanja Hajdin
Održava radionice o osnovama dojenja za grupe i individualna savjetovanja. Pristup se bazira na individualnoj potrebi i mogućnostima svake žene i djeteta. Informacije i vještine kojima barata temeljene su na najnovijim istraživanjima i potvrđene u praksi.
Nives Mandić Hajdinjak
Savjetnica za nošenje beba i djece
Kroz grupne radionice i individualno savjetovanje osim prednostima i dobrobitima nošenja, upoznaje vas s osnovnim vrstama nosiljki, pomaže roditelju/skrbniku kako odabrati odgovarajuću nosiljku poštujući njihove želje i mogućnosti te ih uči kako ju ispravno koristiti.
Antonela Brajković Cesar
Certificirana je porodna doula
koja prati žene kroz trudnoću, na porodu i u vrijeme postpartuma (babinja) pružajući im psihološku, emocionalnu, fizičku i edukativnu podršku i pripremu. Kreatorica je Tečaja za trudnice kakav danas provodimo te joj je misija pristupiti svakoj ženi i obitelji na individualni i holistički način poštujući njihove želje i odabire temeljene na informiranom izboru.